Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe gaat de intake in zijn werk?

Tijdens de eerste afspraak doe ik een uitgebreide huidanalyse om te bepalen of jouw huid geschikt is voor PMU of microblading. Deze analyse gebeurd aan de hand van een vragenlijst. Hierbij vraag ik naar bepaalde (huid)aandoeningen zoals eczeem. Verder is je huid ook niet geschikt wanneer je bijvoorbeeld suikerziekte of kanker hebt of kortgeleden hebt gehad. Verder let ik op tekenen in het gezicht zoals moedervlekjes, acne, wijnvlekjes etc. Is de huid niet geschikt voor de behandeling, betaal je niet voor deze afspraak. 

Is je huid geschikt gaan we samen een kleur kiezen die jij mooi vindt en die goed bij jouw gelaat past. Vervolgens maken we een afspraak voor de behandeling en geef ik je advies en producten mee voor de voorzorg. Deze peeling gebruik je een dag voor de behandeling gaat plaatsvinden.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

De gehele behandeling duurt zo’n 2 tot 2,5 uur. Ik begin met het voortekenen van de wenkbrauwen op de huid en het prepareren van de huid voor de behandeling. Dit duurt ongeveer 20 tot 25 minuten. Voor een beschrijving van de behandeling zelf kun je informatie vinden op de site bij “behandelingen”.

Na de behandeling volgt de after care. Ik behandel de huid met een verzorgend serum en geef je producten en een beschrijving mee over wat je zelf moet doen om de behandelde huid te verzorgen. Ook maken we een afspraak voor een touch-up en afwerking van de PMU. Deze afspraak vindt plaats als de behandelde huid goed genezen is en ik duidelijk kan zien waar en wat ik nog moet bijwerken.

Wat houdt de nabehandeling in?

Ik geef je een beschrijving op papier mee en producten om te gebruiken tijdens de verzorging van de behandelde huid. De behandelde huid dient gereinigd te worden met water en de producten die je mee krijgt na de behandeling. Volg de instructies nauwkeurig op.

Raak de behandelde huid de eerste drie dagen niet aan met je vingers buiten de verzorgingsmomenten om en doe ook geen make-up op de behandelde huid. De eerste zeven dagen na de behandeling mag je niet zwemmen, in de sauna of in de zon of zonnebank. Een botox behandeling voor of na de PMU kan maar doe dat dan drie weken voor de behandeling of zeven dagen na de behandeling.

Ben jij GGD gecertificeerd?

Jazeker ben ik GGD gecertificeerd. Dat merk je, onder andere, aan de salon zelf. Hygiëne staat bij mij op nummer 1. Ik maak alle oppervlakken voor en na iedere behandeling schoon en voor elke behandeling gebruik ik nieuw materiaal, het mesje of naaldje wordt dus niet bewaard voor de touch-up of nabehandeling.

Verder moet je als klant, voor elke behandeling een gezondheidsverklaring ondertekenen. Hierin staat dat je akkoord gaat met de behandeling en op de hoogte bent van de risico’s. Ook staat daar in dat je goed bent geïnformeerd over de behandeling en de voor- en nazorg.

Tot slot krijg je van mij adviezen mee op papier voor de voor- en nazorg en geef ik voorlichting over de behandelingen en of dit geschikt is voor jou.

Is mijn huid geschikt voor PMU?

Tijdens de intake controleer ik samen met de klant of de huid geschikt is voor behandeling met PMU. Dit doe ik aan de hand van een vragenlijst en is kosteloos. Ik vraag naar actieve huidaandoeningen zoals eczeem, rosaria’s en courpose. Bij oogziekten of -infecties kan het ook zijn dat de huid niet geschikt is. Verder kijk ik naar moedervlekken en vraag ik altijd naar suikerziekte of kanker, of je een actieve zonnebank gebruiker bent en of je recentelijk verbrand bent door de zon. Als de vragenlijst doorlopen is en er zijn verder geen problemen, is jouw huid geschikt voor PMU.

Waarom pakt het pigment de eerste keer niet?

Tijdens de behandeling breng ik pigment aan in de huid. Dit veroorzaakt een wondje. Dit wondje moet eerst genezen voor je goed kunt beoordelen of een behandeling goed heeft gepakt. De huid kan per behandeling maar een bepaalde hoeveelheid pigment per keer aan, wanneer ik er te veel in aanbreng duurt het genezingsproces langer dan nodig en wordt het resultaat slordiger. Dat is ook de reden dat een behandeling minimaal uit twee sessies bestaat. 

Na de herstel periode van minimaal een maand, kan ik waar nodig nog een laagje pigment aanbrengen. Hou er rekening mee dat het pigment in de eerste maand na de eerste behandeling 50 tot 60% lichter wordt. Dit wordt gecorrigeerd in de tweede behandeling. Nieuw pigment pakt tot maximaal drie behandelingen, na de derde behandeling wordt het resultaat niet donkerder of duidelijker.